TARİHÇE

Safa Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1988 yılında Hakikat Önderi Yahyalı’ lı Hacı Hasan Efendi’nin işaretleri ve Sevgili Üstadımız Ali Ramazan Dinç Hocaefendi’ nin öncülüğünde Ankara’da kurulmuştur. Akabinde hızlı bir şubeleşme hareketine giren Safa Vakfımız yurt içi ve yurt dışında geniş bir ağa ulaşmıştır. Hak nezdinde en makbul ameli işaret eden değerli büyüklerimizin kıymetli tavsiyelerine imtisalen gösterilen üstün gayret ve mensuplarının yüreklerindeki samimi inançla yürüyen Safa Vakfı, faaliyetleriyle kısa zamanda adından söz ettirmeyi başarmıştır.

‘İnsan yola çıkar, Allah yolu açar’ inancı ile, birkaç yıl geçmeden birçok şube ve temsilcilikler açan vakfımız hizmet aşkını gönlünde duyan binlerle Hakk’a ve Yaratılmışların en güzeli olan insana hizmet etme alanını genişletti. Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı” ve “İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin” kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Halen Türkiye genelinde eğitim amaçlı çalışmalar sürmekte olup; çeşitli yaş grubundaki öğrencilere yönelik burs ve yurt imkânları sağlanmakta, çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlaki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla seminerler düzenlenmektedir.

Ülkemizin geleceğinde milletimizin daha fazla söz sahibi olabilmesi için yapılan faaliyetlerde vakfımız ön saflarda olmayı kendisine şiar edinmiştir. Vakfımız eğitim, öğretim alanında, ‘Safa Vakfı Eğitim Hizmetleri’ işletmesi adı altında, ülke sathında onlarca şubesiyle markalaşan “Özel Safa Okulları” ve ‘’Özel Safa Kelebek Anaokulu ve Kreşleri’’ nin yanı sıra, Cahit Zarifoğlu Bilgi ve Hikmet Evi, etüt merkezleri ve benzeri eğitim kurumlarıyla profesyonel bir yapı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Yine vakfımız bünyesinde yazılı, sesli ve görsel yayıncılık işletmesi “ABY MEDYA GRUP”;  Seyr TV, Seyr Fm, Yenidünya Dergisi, Mavi Yayıncılık, Yediulya Web Sitesi gibi özgün ve öncü yayıncılık anlayışıyla çalışmalarına devam etmektedir. Tüm bunların yanında ihtiyaç sahiplerine, vakfımızın imkânları dâhilinde yardım faaliyetleri sürmektedir.