İlahiyat

Amacı, kurumsal disiplin ile Kuran ve Sünnet ekseninde;

·         Temel İslam Bilimlerine vakıf,

·         Çağı doğru okuyabilen,

·         İstikbali hakikat ölçülerinde inşa edebilecek öncü nesiller yetiştirmek olan;

Safa Vakfı Dinî İlimler ve Değerler Araştırmaları Merkezi (DiDAR), yürüttüğü ihtisas programı ile İslâmî İlimler ve Sosyal Bilimler alanında ilahiyat fakültesi ve İslami İlimler fakültesi lisans öğrencilerine uzman ve deneyimli öğretim üyeleri eliyle akademik düzeyde eğitim vermekte ve günün problemlerine çözüm üretecek ilim erbabının yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

Amacımız

İstikametimiz ile ilgili Kuran ve sünnet ekseninde, kurumsal disiplin ile İslam ilim ve irfan geleneği üzerine sistematik araştırmalar yapmak ve Temel İslam Bilimlerine vakıf, maziden ilham alan, çağı doğru okuyabilen, istikbali Müslümanca inşa edebilecek öncü nesiller yetiştirmektir.

İlahiyat Araştırma Merkezinin Mahiyeti

Mekan

Programımız ELİF EFENDİ DERGAHI’nda Didar Araştırma Merkezi’nde yapılmaktadır.

Adres: Sütlüce Mah. Elif Efendi Sk. No:1 Beyoğlu/İSTANBUL

Programın Uygulanışı

Alanında uzman hocalar tarafından seviye sınıfları şeklinde maksimum 15 kişilik sınıflarda dersler işlenmektedir.

Zaman/Süre

Didar ilahiyat akademisi, örgün eğitim yılı içerisinde ( güz, bahar dönemlerinde); tatillerde  (sömestr-yaz kampları şeklinde) yapılır

Tarihler: 25 ekim-25 Ocak ( güz ); 27 ocak-5 şubat ( Kış/sömestr Kampı); 20 şubat-31 Mayıs ( Bahar ); (40 günlük) Yaz Kampı dönemi olacak şekilde planlanmıştır.