Bilgi Evleri

Esenler Belediyesi ile birlikte organize ettiğimiz Gençlik ve Bilgi evimiz; özellikle 7-14 yaş grubuna, bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirme imkânı sağlamak, bilgisayar ve internete ulaşma fırsatı olmayan çocuklara bu imkânı vermek, şehir merkezlerinde bulunan kütüphanelere ulaşma zorluğunu bilgi evleri aracılığı ile aşarak kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklara çalışma ortamı sağlamak, kültürel ve sosyal hayatın gelişmesine yardımcı olmak, çocuklara bu doğrultuda rehberlik etmek ve onları yönlendirmek amacıyla 2 yıldır hizmet vermektedir.

ETÜT KULÜBÜ : İlk ve Orta kademe öğrencilerinin okul derslerindeki başarılarını artırmak amacıyla kurulmuştur. Öğrencilere; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve Sosyal Bilimler alanlarında dersler verilmektedir. Sayı : 350 öğrenci

SANAT KULÜBÜ : Öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirerek estetik bir bakış açısı kazanmalarını sağlamak amacıyla; ebru, musiki, hat ve tezhip dersleri verilmektedir. Sayı : 250 öğrenci

GEZİ ve SPOR KULÜBÜ : Öğrencilere aidiyet kazandırmak ve birliktelikleri sağlamlaştırmak amacıyla sportif faaliyetler ve geziler yapılmaktadır. ESGEV içindeki spor alanları kullanılmakta, belediyeye ait havuzlara gidilmekte, halı saha maçları düzenlenmekte; İstanbul ve Türkiye’nin görülmeye değer anlamlı bölgelere geziler düzenlenmektedir. Sayı : 350 Öğrenci

SEMİNERLER : Alanında uzman kişiler tarafından ayda en az 2 kez şu alanlarda seminer düzenlenmektedir; Aile Hayatı, Din, Toplum, Önemli Gün ve Gece Programları, Sağlık, Kişisel Gelişim, Çocuk Yetiştirme . Sayı : Her seminere ortalama 60-70 gelmektedir.

YAZ ETKİNLİKLERİ : Yaz aylarında uzun tatil günlerinde öğrencileri dış ortamın olumsuz etkilerinden korumak, onlara güzel bir ortam sunarak dini bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla yazet yapılmaktadır. Sayı : 270 öğrenci

KURSLAR : Bayan veliler için; Kuran-ı Kerim Kursu, Okuma Yazma Kursu ve Dini İçerikli Sohbetler yapılmaktadır. Sayı : 100 bayan veli