'HAYALLERİMİZ, HEDEFLERİMİZ, KONUŞULANLARIN ÇOK ÖTESİNDE ! '

Hakk'a ve Yaratılmışların En Güzeli İnsana Hizmet Gayesi İle

Safa Vakfı, yönetim kadrosu ve bünyesinde hizmet veren Verenel Derneği yönetim kadrosu ve ülkenin dört bir tarafından gelen temsilci ve şube başkanları ile 21-23 Mayıs tarihlerinde Ankara Kızılcahamam'da bir araya geldi. Toplantıda Safa Vakfı üst başlık olarak alt birimlerinin de faaliyetleri değerlendirildi ve önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetleri için istişareler yapıldı.

Safa Vakfı genel başkanı Mehmet Kalkan, konuşmasında Aralık 2020 tarihinde yapılan istişare toplantısının ardından geçen 5 aylık sürede zarfında yapılan faaliyetleri değerlendirdi ve büyük bir ivmenin kazanıldığına dikkat çekti. Kazanılan bu ivme neticesinde özgüvenin kurum içerisinde istenilen dereceye geldiğine dikkat çeken Mehmet Kalkan; bundan sonraki süreçte de hizmetlerin istenilen üst düzeye çıkması için gayret edeceklerini ifade etti.

Safa Vakfı'nın bir alt kuruluşu olan Verenel Derneği'nin 2021 yılında büyük bir atılım yaparak hizmetlerini katlayarak devam ettiğine dikkat çekildi. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan faaliyetler anlatılarak detaylar aktarıldı. Verenel Derneği'nin daha önceki senelerde yaptığı faaliyetlere ek olarak önümüzdeki süreçte daha farklı hizmetleri de yürüteceğine değinildi.

"Hayallerimiz, Hedeflerimiz, Konuşulanların Çok Ötesinde"

Mehmet Kalkan konuşmasında hedeflerinin, gayelerinin ne olduğunu örnekler ile anlattı. Konuşulanlara ehemmiyet vermeden yürüdüğümüz yolda istikamet üzere yürümeye devam etmeye gayret edeceğiz. Tek bir ihtiyaç sahibi kalmayıncaya kadar çalışmaya devam etmeliyiz. Hayallerimiz, hedeflerimiz, konuşulanların çok ötesinde" diye konuşmasına devam eden Kalkan daha sonra önümüzdeki süreçte yapılacak hizmetlerin ehemmiyetinden ve bu hizmetlerin yürütülebilmesi için gerekli olan gayretten dem vurdu.

Mehmet Kalkan Safa Vakfı'nın geçmişten bu yana yürüttüğü faaliyetlere dikkatleri çekerek konuşmasına şöyle devam etti. "Safa Vakfı Eğitim, Dini, Kültürel birçok çalışmaya imza atıyor ve yenilerini de eklemeye devam ediyor" İstanbul ili Üsküdar ilçesinde bulunan Kavak İskelesi Camii'nin ihyası projesine başlanılmış ve devam etmektedir. Böylesi bir manevi değerin ihyasına vesile olmak bizim için kıymeti ölçülemez bir histir. Bu projenin de sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için teşkilatımızla birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bunun yanında Suriye ülkesine yönelik başlattığımız eğitim faaliyetleri ile de ümmetin derdine devam olmaya devam edeceğiz. Bunun için son nefesimize değin aşk ile gayret edeceğiz" sözleri ile son konuşmasını yaptı. Konuşmacılara teşekkür edilerek program Kur'ân-ı Kerîm tilâveti ve dualar ile sonlandırıldı.

"Gayemiz, Hakk'a Yarat lm lar n En G zeli nsana Hizmettir."